Sydsvenskan Redesign: Delad andraplats

Posted on 11. Apr, 2008 by in Uncategorized

Sydsvenskan har presenterat vinnarna i sin redesign-tävling. Vårt bidrag kom på delad andraplats.

Juryns motivering:

Ett bidrag med konceptuell höjd och idéer som vidgar vyerna för vad en webbtidning skulle kunna vara med lite mod. Om tankarna tagits något snäpp från idenivå fram till visualiserade komponenter kunde det räckt ända fram.

Sydsvenskan Redesign

Vinnande bidrag har gjorts av Madeleine Göranzon (skiss 1, skiss 2, skiss 3, skiss 4). Fyra (däribland vi alltså) delade på andra plats.

På What’s Next är vi väldigt glada över genomslaget vi fått för våra idéer. Just nu har vi över 1500 visningar på YouTube, inte direkt vad vi väntade oss av en video som handlar om webbtidningsdesign. Särskilt kul är det att bidraget spridit sig långt utanför Sydsvenskans och tävlingens gränser. Under veckan har både mediefolk och journalister från flera olika medier hört av sig till What’s Next.

Riktigt spännande är att SvD har bjudit in oss för att berätta mer om vårt tänk för redaktionen och utvecklingsavdelningen. Om vi kan inspirera medier att våga tänka nytt kring hur man kan ta del av nyheter och tidningsmaterial på webben är det en liten seger i sig!

5 Responses to “Sydsvenskan Redesign: Delad andraplats”

  1. Anton

    11. Apr, 2008

    Kul! Grattis!

    Lite synd dock att de väljer en så “standardiserad” vinnare. Och att ni får minus för att ni inte gjort en photoshop-skiss. Jag menar, färgsättning och lite fade-effekter kan väl vem som helst göra. Det är rätt öväsentligt i det här stadiet av en redesign.

    Ni har lugnt bästa bidraget. Ert koncept var både genomtänkt och nyskapande. Det var vinnaren också, men inte i lika hög grad.

    Hoppas det här rör om lite i grytan ändå… vilket det uppenbarligen redan gjort. Kul! Bra initiativ!

  2. […] Madeleine Göranzon vann Sydsvenskan.ses redesigntävling, framför bland annat mitt favoritbidrag från What’s Next som nu tydligen är aktuellt, åtminstone konceptuellt, för SvD.se. Där ser man, hoppas på mer förståelse från dem då. […]

  3. Eldin

    12. Apr, 2008

    Grattis!
    Gillade ert bidrag starkt, men jag tyckte personligen att Madeleine Göranzon bidrag var alldeles för tråkigt. Allt kändes för trångt och den biten av sydsvenskan.se som är mest jobbig i mina ögon är de spalter de har på högra sidan, som Madeleine inte gjorde något åt förutom slängt in lite Gradient bakgrund för att det skall kännas fräschare.. Hennes meny system var dock ganska intressant, men det sitter fortfarande folk därute med gamla webbläsare som inte klarar av sådana funktioner hon föreslog. Jag är mest rädd för att Sydsvenskan.se ska fastna i en fälla för “web2.0 stil”, om man nu ska kalla det så. Webtrender tycker ju alla är skoj, men typografi/grafiskt upplägg i den enklaste form funkar alltid bäst, i alla fall för en webb tidning i detta format såsom Sydsvenskan.

    Även om SvD.se ser okej ut nu, så tror jag Ni kan nog bidra med idéer som kan även få dem att tänka om hur man kan nå sina läsare på enklare medel.

    När kommer nästa WhatsNext träff? Missade den sista ni hade 🙂

  4. edenstrom.wordpress.com

    16. Apr, 2008

    Jag tycker de var orättvisa. Jag kunde visualisera vad ni menade även om det inte gjordes i Photoshop. Tror Sydsvenskan att Madeleines skisser kommer sluta identiska ut med hennes Photoshopsalster?

    Slutprodukten blir sällan den samma när projektteam, styrgrupp och budget fått påverka. Då kommer man minst lika långt med wireframes eller en konceptuell skiss/film.

  5. […] På Sydsvenskan.se har en tävling pågått där man kan lämna in förslag på nytt utseende av Sydsvenskan.se. Kolla särskilt in Tomas Wennström och Kristin Heinonen från podcasten What’s next och deras förslag som tog sig till final men de fick se sig slagna av Madeleine Göranzon, AD från Malmö. Wennström och Heinonen var de enda av finalisterna som vågat sig på att rita upp sitt förslag med papper, tuschpenna och en filmkamera. […]