What’s Next panelen: Aquantive, oskyddad musik, Pirate Bay och lolcats

Posted on 20. May, 2007 by in Uncategorized

Den här veckan diskuterar Björn Jeffery, Henrik Torstensson och Eric Wahlforss:

Kom gärna med feedback på veckans What’s Next. Mejla till [email protected].

Play

7 Responses to “What’s Next panelen: Aquantive, oskyddad musik, Pirate Bay och lolcats”

  1. […] Too overly politicized here that it made me sick. I thought the TPB founder acted graciously while answering the questions. The whole idea about TPB being legal or illegal is something I won’t get into. Eric, Bjorn and Henrik discussed this at the latest Whatsnext panel. […]

  2. […] Björn Jeffery, Henrik Torstensson, Tomas Wennström and I discuss at the What’s next panel (36:00, In Swedish): […]

  3. […] TechCrunch har ett intressant inlägg om Geni.com, där de bland annat nämner att de ska implementera en karta där man kan se vart sina släktingar i sitt släktträd föddes och var de bor nu. Då fick jag den briljanta idén, varför inte samarbeta med Plazes.com (lyssna gärna på What’s Next om Plazes)? […]

  4. Tommy Sollén

    22. May, 2007

    Jag tycker det var ganska bra ljudkvalitet. Hur spelar du in samtalen?

  5. tomas

    22. May, 2007

    Kul att du uppskattar ljudkvaliten. Jag jobbar en del med att försöka få den så bra som möjligt, även om jag själv tycker det finns en del kvar att göra.

    Själv har jag ett Plantronics headset med digital brusredusering och lite andra bells and whistles. Panelen snackar i “vanliga” mikrofoner. De som använder mac brukar koppla in en brusreducerande funktion som finns inbyggd i OSX (jag har pc, så jag vet inte hur det funkar).

    Intervjuerna gör vi över Skype, och jag spelar in med MX Skype Recorder i två kanaler. Jag i den ena och resten i den andra, vilket ger frihet när jag mixar ihop allt.

    Sen post-processar jag med en kombination av Adobe Auditions kompressorer och ett annat program som heter the Levelator för att få en så jämn ljudnivå som möjligt på ljudet.

    Tja, det var väl det hela, i korta drag.

  6. Tommy Sollén

    23. May, 2007

    Tack för svaret! Umpf vad jobbigt dock…
    Jag går i tankarna att starta en podcast på literoligare.se men jag vet inte om jag orkar med efterarbetet som verkar krävas för att få ett hyggligt ljud.
    Vad är kostnaderna för de programvaror du nämner?

  7. Eric

    03. Jun, 2007